Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Paroubek: Od mé ženy čekejte pikantnosti

Paroubek: Od mé ženy čekejte pikantnosti
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Kniha expremiéra Tonyho Blaira, která vyšla ve středu ve Velké Británii vyvolala obrovskou odezvu. Velké deníky přinesly už ve středečním ranním vydání ukázky z pamětí a vzpomínek bývalého ministerského předsedy a staly se tématem dne. Kniha „A Journey". A podobnou knihu vzpomínek slibuje i Jiří Paroubek, Blairův obdivovatel a přítel.

Tony Blair poměrně dost často kritizuje svého nástupce Gordona Browna a obává se o osud  Labouristické strany, ale také sděluje své názory na politiky, se kterými se setkal ve funkci premiéra a vyjadřuje své osobní pocity. Nechybí kritika George Bushe mladšího, zavzpomíná i na to, jak jeho šestnáctiletého syna Euana zadržela policie, protože se opil.

Skandály paní Petry

Vzpomínky na setkání se zahraničními státníky i na domácí politická jednání slibuje i Paroubek. „Zavzpomínám na svá setkání s mými protějšky v době, kdy jsem byl premiérem. Ale nebudu se tam do nikoho zvlášť moc obouvat. Pořádně pikantní bude kniha mé manželky Petry. Z té asi mnozí lidé mít radost nebudou. Líčí tam pravdivě mnoho věcí, které jsou naprosto skandální," řekl ParlamentnímListům.cz Paroubek po návratu z prodloužené dovolené na Azurovém pobřeží.

Celý článek na ParlamentniListy.cz