Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Klaus promluví v OSN o ´světovládě´. Setká se i s Obamou

Klaus promluví v OSN o ´světovládě´. Setká se i s Obamou
zdroj: tisková zpráva

Prezident Václav Klaus bude ve dnech 21. až 27. září ve Spojených státech. Hlavním účelem cesty je návštěva Valného shromáždění OSN v New Yorku, kde Klaus pronese projev.

Společně s ním sídlo Spojených národů navštíví i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Na akci bude přítomen i americký prezident Barack Obama, který uspořádá recepci pro hlavy států, jíž se zúčastní i český prezident. Informaci potvrdily ParlamentnímListům.cz tři zdroje z Kanceláře prezidenta republiky.

Předseda 65. zasedání Valného shromáždění OSN, švýcarský křesťansko-demokratický politik Joseph Deiss, stanovil jako hlavní téma debaty jak může OSN přispět ke globální vládě. Prezident Klaus by se měl tématu držet a velmi pravděpodobně bude k možnému vytvoření globální vlády hovořit velmi kriticky.

Český prezident totiž již během minulého projevu na půdě OSN z 23. září loňského roku řekl: „Nenechme se oklamat, že větší vládní regulací nebo úsilím o tzv. global governance světové ekonomiky bychom mohli předejít ekonomickému kolísání a jeho dopadům".

Celý článek na ParlamentniListy.cz