Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Paroubek Lidovému domu: To nebyla žádná kampaň. Měli jste štěstí

Paroubek Lidovému domu: To nebyla žádná kampaň. Měli jste štěstí
zdroj: tisková zpráva

Kolaboranti a populisti, tak expředseda ČSSD Jiří Paroubek tituloval své stranické kolegy před posledními volbami. Nelíbila se mu totiž nová kampaň, které se mimo jiné distancovala od jím zavedeného stylu politiky.

A také nyní, když sociální demokracie vyhrála ve 13 statutárních městech a do druhého kola senátního klání jí pokračuje 22 kandidátů, Paroubek nehodlá svá slova vzít zpátky. Tvrdí, že za úspěch nemohla politika ČSSD, ale asociální reformy nynějšího kabinetu.

Asociální vláda nahrává ČSSD

"Myslím, že to s kampaní nemělo nic společného. Nejlepším agitátorem ve prospěch sociální demokracie je vláda a její hloupě asociální politika," řekl Paroubek ve vyjádření pro Lidové noviny.

Už před volbami byl nynější řadový poslanec Paroubek často slyšet. Jako projev křupanství označil odmítnutí, které vedení ČSSD poslal již o prázdninách zpěvákovi Michalu Davidovi, která byl jednou z tváří Paroubkovi kampaně před volbami do sněmovny. "Líčit jej jako normalizačního umělce může jen hlupák," řekl tehdy Paroubek v rozhovoru pro MF Dnes.

Celý článek na ParlamentniListy.cz