Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Parlamentní listy: S Michalem Voráčkem spolupracujeme

Parlamentní listy: S Michalem Voráčkem spolupracujeme
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Akciová společnost OUR MEDIA, provozovatel ParlamentníchListů.cz, v nejbližších dnech změní typ vlastnictví akcií z akcií na majitele na akcie na jméno. Pro zpravodajství serveru Tiscali.cz to uvedl šéf představenstva Jan Holoubek.

Ten zároveň řekl, že projekt ParlamentníListy.cz spolupracuje se velmi zkušeným mediálním odborníkem Michalem Voráčkem.

U jednoho projektu nevydrží

Na otázku, zda má ve společnosti OUR MEDIA a.s. nějaký podíl, Voráček pro EURO uvedl, že tyto informace médiím neposkytuje. "Pokud bych i nějaký měl, bude hodně minoritní. Hlavně jsem chtěl projektu pomoci a něco se naučit,“ sdělil. "V posledním desetiletí většinou pracuji permanentně na 10 až 15 mediálních projektech v Čechách a v zahraničí,“ řekl dále Voráček. "Většinou vkládám svou práci a někdy malé peníze a mám třeba opci nakoupit část určitého podílu společnosti či projektu při splnění určitých parametrů. U jednoho projektu či firmy dlouhodobě nevydržím.“

Voráček byl akcionářem a zakladatelem mediální skupiny Ringier v České a Slovenské republice, zakládal řadu reklamních agentur, mediálních a multimediálních společností, pracoval ve vrcholných pozicích, v TV Nova a TV Prima i v mediálních agenturách. Zkušenosti má i z distribuce, neboť byl předsedou představenstva PNS, polygrafie, ale i třeba ze sportovního prostředí.

Publikovat bez zásahu

Server ParlamentniListy.cz má rok a půl po svém startu podle slov šéfa představenstva OUR MEDIA Jana Holoubka více než 600 tisíc reálných uživatelů měsíčně. "Denní návštěvnost se i nyní v letních měsících pohybuje na úrovni 70 až 95 tisíc přístupů, podle měření Google analytics,“ řekl Holoubek pro zpravodajství Tiscali.

Rostoucí mediální zájem o ParlamentníListy.cz vede podle Holoubka i k tomu, že firma v nejbližší době změní formu akcií z akcií na majitele na akcie na jméno.

Server se zaměřuje výhradně na politické zpravodajství a jeho hlavním cílem je vytvořit určitý politický Facebook. Je určen zejména pro více než 40 tisíc volených zastupitelů, kteří mají unikátní možnost přímo bez zásahu redakce publikovat své články, videa i fotografie v určitých vymezených částech webu. Web dále poskytuje přehled o aktuálním politickém dění a přináší i vlastní redakční materiály.