Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

ODS nemá peníze, musí zredukovat volební kampaň

ODS nemá peníze, musí zredukovat volební kampaň
zdroj: tisková zpráva

Oproti velikášské kampani sociální demokracie bude mít prý ODS, které chybějí peníze, kampaň méně okázalou a spíše se zaměří na komunikaci s lidmi.

Občanským demokratům chybí peníze na volební kampaň, a to nejen před sněmovními, ale i senátními a komunálními volbami. Strana tak musí šetřit - až o sedmdesát milionů. Plánuje nižší počet billboardů, inzerátů i koncertů na náměstích.

"Budeme preferovat výraznost a kvalitu před množstvím," uvedl pro zpravodajský server Aktuálně.cz mluvčí ODS Martin Kupka. "A každou korunu budeme obracet víc než loni," dodal šéf ODS na Pardubicku, poslanec Daniel Petruška.

ODS půjde mezi lidi

Politici ODS tak budou více chodit mezi lidi. "Chceme dělat kontaktní kampaň, bude to chtít ovšem hodně odvahy si nechat od nespokojených voličů vynadat za to, co jsme v posledních měsících předváděli. V tomto bude kampaň asi hodně těžká," řekl ke kampani šéf ODS v Ústeckém kraji Jan Kubata.

V počtu billboardů a dalších součástí kampaně tak ODS bude jen stěží konkurovat sociálním demokratům. Ta totiž rozmístila oranžové billboardy s podobiznou Jiřího Paroubka téměř všude.

"Množství vždycky neznamená kvalitu. Nebudeme mít masivní kampaň, jakou má sociální demokracie. V době hluboké krize se musí strana chovat jako každá rodina," doplnil Kubata.

                                                                                                                           www.parlamentnilisty.cz