Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Odpor v koalici sílí: VV nám to kazí, ať vládu opustí

Odpor v koalici sílí: VV nám to kazí, ať vládu opustí
zdroj: Mediafax

Nemine dne, aby se v médiích neobjevily informace menší či větší měrou dehonestující Věci veřejné. I když jejich závažnost kolísá, nejmenší vládní strana po všech svých aférách a kauzách dramaticky ztrácí podporu u voličů.

Poškozeni jsou i koaliční partneři, kteří před středečním jednáním koaliční K9 dumají, zda se mají na podporu VV spolehnout bez jejich účasti ve vládě.

Nejasné financování strany. Byznys plán na ovládnutí politiky. Ne strana, ale sekta. Podivné půjčky spolustraníkům. Propojení strany s bezpečnostní agenturou, která sledovala politiky. To jsou ve stručnosti nejzávažnější obvinění z těch, která média neustále chrlí na Věci veřejné. Nejmenší koaliční strana tak neustále ztrácí v průzkumech volebních preferencí a každá další kauza ulpívá na vládě jako celku.

„Nám nezbývá nic jiného než trvat na tom, aby Věci veřejné v řádu dnů vysvětlily vše o svém financování, a to tak, že ukážou veřejně všechny dokumenty a jiné důkazy, které přesvědčivě vyvrátí veškeré pochybnosti. Ať už o jejich účtech či o předražování veřejných zakázek ve prospěch VV," reaguje pro ParlamentníListy.cz poslanec TOP 09 Stanislav Polčák.

Celý článek na ParlamentniListy.cz