Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Objevil figurku T-Rexe z dětství a zamiloval se. Dinosauři mu zabírají celou ložnici

Objevil figurku T-Rexe z dětství a zamiloval se. Dinosauři mu zabírají celou ložnici
Byla to figurka T. Rexe z dětství, která znovu zažehla Allenovu vášeň pro Jurský park | zdroj: Profimedia

Jako malé dítě propadnul Brit Nathan Allen mánii Jurského parku. Když před devíti lety objevil figurku T-Rexe, kterou dostal k Vánocům v roce 1993, probudily se v něm vzpomínky na oblíbený film. Od té doby je vášnivým sběratelem všeho, co má s Jurským parkem něco společného. Jeho sbírka má hodnotu v přepočtu téměř tři čtvrtě milionu korun.

Plakáty, figurky, plyšáky, obří modely, oblečení, ale i terénní auto. Všechno, co má nějakou spojitost s Jurským parkem nebo dinosaury, přitahuje pozornost šestatřicetiletého Allena z britské vesnice Bidford-on-Avon.

„Když jsem v roce 2012 objevil hračku, co jsem dostal k Vánocům v roce 1993, rozhodl jsem se, že začnu budovat svou sbírku,“ řekl Allen týdeníku Daily Star Sunday.

Většinu své sbírky pořídil na sběratelských burzách, po vetešnictvích, retro obchodech ale i hračkářstvích. Po jedenácti letech mu zabírá celý jeden pokoj a její hodnotu odhaduje na více než 25 tisíc liber (téměř 750 tisíc korun). Její součástí je totiž i starší džíp, který si lehce poupravil, aby vypadal jako džíp ze Spielbergovy série. 

Zdroje:
Profimedia, Daily Star Sunday