Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Obama pozval manželku na večeři a neměl na útratu. Jeho karta byla odmítnuta!

Obama pozval manželku na večeři a neměl na útratu. Jeho karta byla odmítnuta!
Za Obamu musela večeři zaplatit manželka Michelle. | zdroj: Isifa.com

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá, chtělo by se říci. Sám kdysi schválil blokování účtů některých čelních ruských představitelů a nyní zažil americký prezident Barack Obama něco podobného v praxi. Během večeře se svojí manželkou Michelle zjistil, že se vlastní platební kartou nemůže uhradit útratu.

Nepříjemná událost se Obamovi stala minulý měsíc v jedné restauraci v New Yorku. „Pozval jsem Michelle na večeře během Valného shromáždění OSN. Při platbě ale byla moje karta zamítnuta. Nechápal jsem to a zkoušel ji znovu, marně“ popsal prezident „horké“ chvilky u stolu. „Naštěstí měla Michelle svoji kartu a mohla útratu zaplatit,“ popsal s úsměvem Obama řešení pro list Washington post.

Vysvětlení, proč byla prezidentovi USA karta odmítnuta, bylo přitom prozaické a nemělo co dělat s jeho aktuální platební bilancí. „Ukázalo se, že jsem kartu dostatečně nepoužíval, respektive, že jsem ji nepoužil delší dobu, proto ji banka při náhlé platbě zablokovala,“ vysvětlil Barack Obama.

Na grilování neměl hotovost

Obama se přitom do „drobných“ finančních potíží dostal už letos v červenci, kdy v Austinu musel platit věci na grilování, ale neměl u sebe hotovost. Musel proto platit kartou, kterou předtím nevyzkoušel, proto se u kasy dotazoval na její funkčnost svého asistenta Marvina Nicholosona. Ten Obamovi sdělil, že banka JP Morgan by nevydala černou kartu s fotkou někomu, kdo by neměl na kontě dostatek finančních prostředků. Obama grilování nakonec kartou bez problémů uhradil.

Zdroje: