Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

O víkendu by mohlo začít sněžit, i když spíš symbolicky

O víkendu by mohlo začít sněžit, i když spíš symbolicky
Trochu sněhu (ilustrační fotografie) | zdroj: ThinkStock

Tento víkend nás čeká ochlazení, konečně někam k zimním teplotám, jakkoli to nebude nic revolučního. Příští týden by pal měly přijít i serióznější "minusovky". Vyplývá to z prognózy Českého hydrometeorologického ústavu.

V 800 metrech na horách a výše může nad Moravou a Slezskem začít sněžit už v pátek nad ránem. Přes den bude počasí napříč republikou proměnlivé a bude mít tendenci se postupně vyjasňovat až k večernímu polojasnu. V nížinách bude prodlévat vzduch o teplotě 3 - 7 stupňů Celsia, na horách okolo -1. V noci pak povane čerstvý, jihozápadní vítr, a na hřebeny hor s čelovou lampou se tentokrát spíše nevydávejte, může tam mít totiž rychlost až 90 km/h.

V sobotu se v rámci rozednívání mohou tu a tam seskupit mrznoucí mlhy. Celkově bude tak nějak oblačno, na horách nejspíš napadne trochu dalšího sněhu nebo něco mezi ním a deštěm. Teploty? Přes den 3 - 7, v noci do mínus 2.

V neděli by mělo být přes den mezi 2 a 6 stupni, bude oblačno či polojasno a zasněžená pole by měla být k vidění už od výšky 500 metrů nad mořem (které však v Česku nemáme, takže kdo ví, jak to vlastně bude).

Ať tak či onak, Tiscali vám přeje skvělý konec týdne!

Zdroje: