Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

O víkendu bude lehce nad nulou a mělo by vykouknout i slunce

O víkendu bude lehce nad nulou a mělo by vykouknout i slunce
zdroj: Mediafax

Vše nasvědčuje tomu, že víkend přinese přívětivější počasí, než tomu bylo v předchozích týdnech. Podle Českého hydrometeorologického ústavu nebudou srážky od pátku do neděle příliš časté a dočkáme se i polojasné oblohy.

Pátek by měl být oblačný až polojasný. Od západu bude během dne oblačnosti přibývat a objeví se déšť. Na horách, od 600 metrů nad mořem, můžeme čekat přeháňky sněhové. Teplota by se měla pohybovat mezi 4 až 8 stupni, v noci pak klesne těsně nad nulu. Pozor si dejte na silnicích, neboť v brzkém pátečním ránu se může objevit náledí. Vítr prý bude čerstvý. 

Sobota bude podle meteorologů nejzataženější, postupně se mohou objevit sněhové srážky. Denní teploty už vystoupí pouze k 5 stupňům a k večeru se bude dále ochlazovat. Větry budou vát mírně, jedině v nárazech dosáhnou rychlosti kolem 15 metrů za sekundu. 

V neděli se pak opět trochu projasní: Mělo by být oblačno až polojasno a sněžit by mělo už jen ojediněle. S jasnější oblohou však často přichází ochlazení, což se bude dít i tentokrát. V noci spadnou teploty až k - 4 stupňům a přes den nevystoupí výše než na stupně 3.

Tiscali Vám přeje inspirativní a klidný konec týdne.

 

Předpověď na sobotu (00-24): Zataženo s deštěm nebo deštěm se sněhem, nad 500 m sněžení. Postupně oblačno, místy se srážkami, většinou sněhovými. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, během dne ochlazování. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, v nárazech a na horách kolem 15 m/s, se bude měnit na severozápadní. Upozornění: Večer se bude místy tvořit náledí. Předpověď na neděli (00-24): Polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, během dne od západu přibývání oblačnosti a večer v Čechách místy sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s, bude večer zesilovat a měnit se na západní až jihozápadní.