Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Nemám na výběr, Twitter prodělává 4 miliony denně, hájí Musk masivní propouštění

Nemám na výběr, Twitter prodělává 4 miliony denně, hájí Musk masivní propouštění
Elon Musk dělá v Twitteru průvan. | zdroj: Profimedia

Není bohužel jiná možnost, když firma ztrácí čtyři miliony dolarů (98 milionů korun) denně, píše Elon Musk v tweetu k hromadnému propouštění v internetové společnosti Twitter, jejíž vedení převzal.

Nejbohatší člověk planety upozorňuje, že všichni propouštění dostanou jako odstupné mzdu za tři měsíce.

Ředitel Twitteru pro bezpečnost a integritu Yoel Roth v pátek oznámil, poté, co společnost převzal Musk, postihlo propouštění polovinu zaměstnanců. Podnik zaměstnával kolem 7500 lidí.

Tým důvěry a bezpečnosti, který je zodpovědný za zabránění šíření dezinformací a škodlivého obsahu, opustilo jen 15 procent zaměstnanců, upřesnil Roth. Podle agentury Reuters tím chtěl uklidnit uživatele a inzerenty v čase těsně před nadcházejícími volbami do amerického Kongresu.

‚Dnes je váš poslední pracovní den‘

Ty, kterých se hromadné propouštění dotklo, Twitter v pátek uvědomil e-mailem. „Dnes je váš poslední pracovní den ve společnosti,“ stojí ve zprávě.

Několik zaměstnanců, kteří na twitter napsali o ztrátě zaměstnání, informovalo, že Twitter vyřadil celé jejich týmy. A to včetně jednoho zaměřeného na lidská práva a globální konflikty, dalšího kontrolujícího algoritmy Twitteru, zda nejsou zaujaté v tom, jak se zesiluje důležitost tweetů, a technického týmu, který se věnuje tomu, aby byla sociální síť přístupnější pro lidi s postižením.

Šéf automobilky Tesla a nejbohatší člověk na světě minulý týden dokončil převzetí Twitteru za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun). Následně Musk rozpustil devítičlennou správní radu a stal se jediným ředitelem podniku.

Americký prezident Joe Biden v pátek řekl, že Elon Musk koupil sociálních síť, která chrlí lži po celém světě. „V Americe už nejsou žádní editoři. Nejsou žádní editoři. Jak můžeme čekat, že děti budou schopny porozumět, co je v sázce?“ řekl americký prezident.

Zdroje: