Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Neckář skončil v nemocnici. Podezření na mrtvici se neportvrdilo

Neckář skončil v nemocnici. Podezření na mrtvici se neportvrdilo
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Kdysi populární zpěvák Václav Neckář byl ve čtvrtek s podezřením na mozkovou příhodu převezen do nemocnice. Podle serveru Novinky.cz nemohl Neckář hýbat rukou, tak mu jeho blízcí zavolali záchranku.

 "Mohu potvrdit, že pan Neckář byl přijat na neurologickou kliniku," potvrdila serveru Novinky.cz mluvčí pražské Všeobecné fakultní nemocnice Petra Pekařová. Vyšetření ale mozkovou mrtvici nepotvrdila.

"Nemělo by to být vážné," řekl ČTK jeho bratr a kapelník jeho doprovodné skupiny Jan Neckář. "Zatím máme dojem, že to je jen únava z přetažení," uvedl. Zpěvák podle Jana Neckáře nyní v nemocnici zůstává na pozorování.

Manažer: Tady jde o minuty, možná o vteřiny

Manažer zpěváka Aleš Trdla už odpoledne věřil, že nejde o další mrtvici. V případě Neckáře je však možné riziko vyšší a nedá se nic ponechat náhodě. Sedmašedesátiletý umělec totiž už v minulosti mrtvici prodělal a z jejích následků se dlouho vzpamatovával. "Tady jde o minuty, možná o vteřiny. Momentálně je v nemocnici a uvidíme, jak se situace vyvine dál," sdělil serveru odpoledne Trdla.

Ještě ve středu byl Neckář v Brně na festivalu Cinema Mundi a na další dny měl naplánována čtyři vystoupení - tři z toho na Slovensku a jedno v Liberci s Martou Kubišovou, která Novinkám řekla, že jí zpráva šokovala.

První informaci o zhoršení Neckářova stavu přinesl server tn.cz. Neckář prodělal mrtvici už v roce 2002, od té doby měl neurologické potíže - především s řečí.