Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Nechci být jen loutkou ODS, sveřil se primátor Svoboda

Nechci být jen loutkou ODS, sveřil se primátor Svoboda
zdroj: tisková zpráva

Primátor Bohuslav Svoboda připustil, že si ho vedení pražské ODS vybralo jako lídra, protože věřilo, že nebude do chodu magistrátu příliš hovořit. Zároveň promluvil i o svých ambicích vstoupit do celorepublikové politiky, aby mohl prosazovat své myšlenky.

Pražský primátor Bohuslav Svoboda by se chtěl stát místopředsedou vládní ODS. "Je nutné vstoupit do celorepublikové politiky, pokud chce člověk něco prosadit," řekl serveru iDnes.cz  a bez obalu kritizuje vládní spolupráci s Věcmi veřejnými. Svoboda chtěl také prosadit vlastní řešení a to zapříčinilo vyostření vztahů uvnitř ODS v Praze.

Přes některé věci vlak nejede

"Není možné dobrou věcí překrývat něco špatného. Chci-li udělat reformy, chci-li něco změnit, tak nemohu připouštět špatné věci, kritizuje Svoboda a dodává, že "je to nepřijatelné." Podle jeho slov by se měla ODS pokoušet prosadit reformy i v menšinové vládě. Udržování koalice za každou cenu prý nemá smysl.

Petr Nečas má mou osobní a politickou absolutní podporu. Je to vzdělaný, čestný a slušný člověk, který dokázal vdechnout něco nového do politiky. Ale i slušný člověk musí mít fázi, kdy dokáže bouchnout do stolu a říci ne,“ řekl Svoboda.

Jasné představy

Kvůli sporům s šéfem pražské ODS Borisem Šťastným mu hrozí, že ve funkci primátora skončí, nebo bude odvolán. Podle jeho slov šel do politiky s určitými představami. "Už jsem poměrně dost dospělý na to, abych z nich musel slevovat nebo abych je musel měnit. Kdybych se dostal do střetu, kdy po mně budou zásadním způsobem žádat, abych změnil názor - radši sám skončím," cituje primátora server iDnes.cz.