Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Nečas ukázal pěst a v TOP 09 se prý začíná něco hodně kazit...

Nečas ukázal pěst a v TOP 09 se prý začíná něco hodně kazit...
zdroj: Mediafax

POLITOLOGOVÉ Vnitrostranické tahanice v ODS o zvyšování daní stejně dopadnou tak, že zákon bude schválen a DPH se příští rok zvedne o procento. Oslovení politologové si jinou možnost příliš představit nedovedou. Problém však prý začíná mít TOP 09, ač si to její předseda nemyslí.

Senát ze stolu smetl vládní návrh na další zvýšení daní. Sněmovnu proto v září čeká opakované hlasování, kdy se Nečasův kabinet bude snažit senátory přehlasovat. Jistého však zatím nemá nic, několika poslancům ODS, kteří návrh odmítají podpořit, nepřímo vyjádřil podporu prezident republiky, když další zvyšování daní v současné situaci odmítl.

Premiér Nečas ale pohrozil, že může s návrhem na zvýšení daní spojit i otázku důvěry vlády. „Já myslím, že premiér Nečas vyvíjí nátlak na ty členy klubu, kteří jsou proti tomu návrhu, protože ono mu vlastně nic jiného nezbývá. Nemá pro ně žádný jiný argument a upozorňuje je na to, že by vláda také mohla skončit a dokonce by mohly být vypsány i předčasné volby. Je to takový nátlak na měkkou opozici uvnitř ODS,“ řekl ParlamentnímListům.cz politolog Zdeněk Zbořil.