Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Nadace Naše dítě 20 let pomáhá ohroženým dětem

Nadace Naše dítě 20 let pomáhá ohroženým dětem
Nadace Naše dítě | zdroj: Redakce

Nadace Naše dítě slaví 20 let své existence, během níž stojí na straně dětí.

Za tu dobu pomohla nadace stovkám dětí, které nemohou za svůj nelehký osud. V roce 20. narozenin by chtěla ochránkyně všech dětí a zakladatelka nadace Zuzana Baudyšová poděkovat všem, kteří si v každodenním životě najdou čas pomáhat. Mezi ně patří stovky jednotlivců a firem a nadace se jejich podpory velmi cení.

„Vážíme si pomoci každého a zvláště těch, jejichž pomoc není ojedinělá a leckdy ani pro ně jednoduchá. V době, kdy se mnoho lidí bojí o práci a firmy o zakázky, je hodno obdivu, že nás naši dlouhodobí partneři neopouštějí a patří jim za to velké poděkování,“ říká Zuzana Baudyšová, ředitelka Nadace Naše dítě. 

Peněz není nikdy dost, ale neztrácíme optimismus

Pomoc dětem je stále aktuální a dnes možná více než v předchozích letech. Prostředků na pomoc týraným, zneužívaným, handicapovaným a jinak ohroženým dětem stále ubývá vlivem rozpočtových omezení. Rodiče dětí, jež se ocitají v nelehkých sociálních podmínkách, musejí shánět pomoc, kde se dá. Dělají maximum, aby mohli svým dětem dopřát kvalitní zdravotní kočárek, invalidní vozík, rehabilitační stůl, zdravotní pobyty v lázních a další pomůcky. Jde o to, aby děti mohly v rámci svých možností rozvíjet své schopnosti, překonávat handicap, objevovat svět kolem sebe a zažívat veselé okamžiky.

„Při své práci ale neztrácíme optimismus. Když člověk vidí, co dokáží děti, které si prošly trápením, kolikrát je dojatý. Za těch 20 let máme v paměti mnoho dětí, které si s handicapem dokázaly poradit a udělat z něj přednost a to nás naplňuje,“ doplňuje Zuzana Baudyšová.

Pomáhat může každý

Nadace Naše dítě otevřela Konto Naše dítě, transparentní účet, kam mohou lidé posílat pravidelné příspěvky. 100 % prostředků jde dětem. Zapojit se může každý, stačí zadat trvalý příkaz (třeba 50 Kč nebo 100 Kč) ve prospěch účtu 123131123/0600.

Více naleznete na www.nasedite.cz.

Zdroje: