Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Muž chtěl unést osmiletou dívku, utekla mu z auta

Muž chtěl unést osmiletou dívku, utekla mu z auta
zdroj: tisková zpráva

V Ořechově na Brněnsku se ve středu pokusil neznámý muž unést osmiletou dívku. Dítě ale mělo velké štěstí, když se mu údajně podařilo z auta, do kterého bylo nalákáno, utéct.

Informoval o tom server Novinky.cz.

O únosech dětí se v poslední době mluví zejména v souvislosti s případem malé Anny Janatkové, která zmizela cestou ze školy v pražské Troji před šesti týdny. Mohla dívka z Ořechova dopadnout stejně? Kriminalisté, které informoval otec vyděšené dívky, nevědí, ale po muži usilovně pátrají.

Policie hledá svědky

Dívka z Ořechova se podle serveru vracela ze školy asi ve tři hodiny odpoledne. V Divadelní ulici u ní prý zastavilo tmavé auto a muž za volantem vlákal dítě dovnitř. Dívce se ale podařilo v nestřežěném okamžiku utéct.

"Dívce se podařilo z auta utéct. Neznámý muž se ve slepé ulici s vozidlem otočil a z místa ujel. Policii kontaktoval otec vyděšené dívky ve čtvrt na čtyři,“ řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Straková.

Policie v té souvislosti žádá o pomoc případné svědky události. Kriminalistům by pomohly jakékoli informace týkající se vozu, řidiče, registrační značky nebo i další směr vozu, píše server.