Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Moderní technologie a ruční výroba jako záruka dokonale zpracovaných šperků

Moderní technologie a ruční výroba jako záruka dokonale zpracovaných šperků
zdroj: tisková zpráva

V Čechách najdeme nespočet zlatnictví a šperkařství, ať už korporátních nebo menších rodinných, avšak jen v málokterém z nich se nám dostane skutečně dokonale zpracovaných šperků prvotřídní kvality. Ten největší rozdíl ovšem nespočívá v použitých materiálech ani v létech praxe, nýbrž ve způsobu zpracování a použitých technologiích.

Výroba prstenů
Když nahlédneme pod pokličku ruční výroby prstenů, zjistíme, že to není jen o tom vzít kvalitní materiál, ten vyrovnat a dále vytvarovat podle předloženého modelu nebo přání zákazníka. Například zlato je potřeba zahřát na požadovanou teplotu a před hlavními náročnými kroky ho nejprve válcovat do požadované šířky a výšky. Následuje precizní vyžíhání a vyrovnání a až poté se začíná měřit potřebná velikost obroučky. Vypracovat z nevzhledného kusu materiálu výchozí profil skvostného prstenu vyžaduje šikovné ruce, trpělivost a absolutní soustředěnost. Na trhu ovšem najdete určité modely prstenů, které jsou tak specifické, že se ručně vyrobit nedají.

Modely prstenů, které ručně nevyrobíte
A právě k takovým modelům, kupříkladu snubních prstenů, jsou zapotřebí špičkové moderní stroje, které u nás ke strojové výrobě snubních prstenů využívá zlatnictví Rýdl. Touha vyrábět prsteny, které jinde nenajdete a pyšnit se vlastní kolekcí reprezentativních šperků se podepsala na tom, že Rýdl patří mezi nejmoderněji vybavená zlatnictví v Česku. Kouzlo poctivého řemesla v kombinaci s moderními technologiemi umožňuje splnit i ta nejnáročnější přání zákazníků a zhotovit v podstatě jakýkoliv model šperku či prstenu, na který si jen vzpomenete.

Zdroje:
Inzerce