Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Miliardář Babiš si brousí zuby na server Aktuálně.cz. Za kolik ho koupí?

Miliardář Babiš si brousí zuby na server Aktuálně.cz. Za kolik ho koupí?
zdroj: Mediafax

Známý český miliardář Andrej Babiš má podle Lidových novin zálusk na společnost Centrum Holdings, která mimo jiné provozuje server Centrum.cz a internetové zpravodajství Aktuálně.cz. Babiš, který si založil vlastní politickou stranu ANO 2011 a je jejím předsedou, odmítl sdělit, kolik by za společnost byl ochoten zaplatit.

Odhady novin jsou ale vysoké - cena se bude podle nich pohybovat v řádech miliard korun. Částku odvozují ze skutečnosti, že do ní jen současný vlastník, finanční skupina Warburg Pincus se sídlem v Americe, investoval přibližně 3,5 miliardy korun. Společnosti Centrum Holdings se přitom dlouhodobě nedaří a o její koupi projevili vážný zájem pouze dva lidé - Babiš a spoluzakladatel Centrum.cz Ondřej Tomek. Předtím se o koupi krátce zajímalo i vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, který vydává například deníky Blesk, Aha nebo časopis Reflex.

Babiš má přitom i v politice velké plány - chce se svou stranou ANO 2011, kterou založil a kterou vede, uspět v Parlamentních volbách v roce 2014. Strana funguje jako firma, na kterou dohlížejí dva manažeři skupiny Agrofert Holding, jejímž majitelem je právě vlivný miliardář. Babiš se také na veřejnosti v minulosti netajil tím, že chce být viditelným lídrem a zároveň sponzorem své strany.