Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Mela o mikrofon. Vozíčkářka se chtěla na Velehradě ptát Drábka

Mela o mikrofon. Vozíčkářka se chtěla na Velehradě ptát Drábka
zdroj: Mediafax

Cyrilometodějské oslavy na Velehradě si nenechal ujít ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09), který se zúčastnil mše za zdravotně postižené a také mezinárodního setkání vozíčkářů. Zřejmě pro něj nečekaně se jeho osobní účast málem proměnila v politickou diskusi.

Moderátorem se poprvé v historii stal oblíbený herec Filip Tomsa, který zřejmě nedopatřením nabídl přítomným vozíčkářům mikrofon s tím, ať se pana ministra na něco zeptají. „Půjčte mi ten mikrofon, abychom tady z toho zase neudělali nějakou politickou besedu. Kvůli tomu tady určitě nejsme a navíc by se zde mnozí mohli oprávněně zlobit.

Ani já si nemyslím, že je to zrovna nejvhodnější nápad. To si můžeme psát navzájem e-maily nebo se můžeme setkávat na besedách. No ale pokud se někdo na něco chce opravdu zeptat, tak já samozřejmě utíkat nebudu," reagoval na moderátorovu výzvu ministr Drábek.

I přes jeho nechuť odpovídat na politické otázky se ale nakonec našel člověk, který dotaz vznesl. „Na jednu stranu se dozvídáme, že stát jako takový nakupuje zbytečné a neuvěřitelně předražené zbraně, nakupuje zbytečné a neuvěřitelně předražené stavby a podobně. Přitom finanční situace není moc dobrá a my se pak musíme zákonitě obávat, že nezbudou peníze na ty potřebné.

Sama ve svém okolí vidím mnoho příběhů lidí, kteří se dostávají na úplné dno, navíc ne svou vlastní vinou. Kde vidíte své místo v tomto systému, abyste se jenom nevezl se svým malým nedostatečným kousíčkem peněz, ale abyste dokázal účinně pomoci?" zeptala se jedna z účastnic setkání vozíčkářů.

Celý článek na ParlamentniListy.cz