Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Lubitz by měl zůstat v péči psychologa, doporučovali lékaři Lufthansy

Lubitz by měl zůstat v péči psychologa, doporučovali lékaři Lufthansy
Andreas Lubitz | zdroj: Twitter

Lékaři letecké společnosti Luthansa doporučovali, aby německý pilot Andreas Lubitz zůstal ve stálé péči psychologa, pokud bude létat. Píše se to v dokumentech, které zveřejnila německá média.

Němečtí prokurátoři uvedli, že Lubitz, který v březnu úmyslně narazil s dopravním airbusem do Alp a zabil tak sebe i dalších 149 lidí na palubě, před několika lety trpěl sebevražednými sklony. Později se však jeho psychický stav zlepšil a stabilizoval.

Lubitz kvůli svému psychickému stavu přerušil v roce 2009 svůj výcvik a o svých potížích Lufthansu informoval. Dokumenty, které zveřejnil německý list Bild am Sonntag, uvádějí, že po této anabázi lékařští experti Lufhtansy konstatovali, že "Lubitz by měl i nadále pokračovat v psychologickou léčbu, i přesto že bude považován za způsobilého pilotování".

Lufthansa, pod níž patří nízkonákladové aerolinky Germanwings, se na začátku bránila, že o pilotově zdravotním stavu neměla zdání a o problémech se dozvěděla až tři dny po tragédii. Nově zveřejněné dokumenty dokazují opak.

Zdroje:
The Guardian