Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Lidé bez stravenek, Kalouskův sen. Inteligentní to není, říká Keller

Lidé bez stravenek, Kalouskův sen. Inteligentní to není, říká Keller
zdroj: Mediafax

Stravenky. Známe je už desítky let. Jako příspěvek na jídlo byly k platu přidávány i před listopadem 89. Teď se zdá, že mají odzvoněno. Vedle dalších zaměstnaneckých benefitů by měly vzít za své a neměly by tak přežít rok 2013.

Ovšem například restauratéři, ale zejména odbory a zaměstnavatelé se stravenek nehodlají vzdát lacino. Ve vzduchu visí i stávka.

„Pan Kalousek neustále útočí a má v plánu zrušit stravenky. Bylo by dobré mu připomenout, aby začal také v Poslanecké sněmovně, když chce měřit všem stejně. V jejich bufetu nebo jídelně jsou směšné ceny jídel, nápojů, a to možná i alkoholických. Když chce něco rušit, tak by měl začít ve sněmovně s výhodami, což vlastně nahrazuje stravenky?" míní v jedné z nesčetných diskuzí na téma stravenky pan Ladislav.

Pan Kalousek je...

„Pan Kalousek je ten největší dobytek v této zemi. Ať začne šetřit u sebe a zruší ty nesmyslné a naprosto zbytečné výhody poslanců," odkazuje pro změnu i pan Jaroslav na fakt, že v Poslanecké sněmovně je možné najíst se za v podstatě nákladové ceny. Což znamená, že jde o ceny, které nenajdeme ani v nejlevnějších hospodách.

Celý článek na ParlamentniListy.cz