Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Kryptobolševické vidění Johna nechápu. Langer zuří kvůli čistkám

Kryptobolševické vidění Johna nechápu. Langer zuří kvůli čistkám
zdroj: Mediafax

Ledy se začínají hýbat. Spekulace o výměně některých špiček elitních policejních útvarů se začínají měnit v realitu. Ve středu ohlásil výpověď náměstek policejního prezidenta Ivan Bílek, často spojován s Ivanem Langerem. Kdo bude další?

Obzvláště křeslo ředitele protikorupčního útvaru patří mezi nejžhavější posty vůbec a dlouho se na něm nikdo neohřál. Za posledních pět let vystřídalo už čtyři ředitele.

To okupuje od února 2009 Libor Vrba, který bývá označován za posledního Langerova muže, jelikož právě Ivan Langer mu na sklonku svého funkčního období dopomohl na místo ředitele Útvaru na odhalování korupce a finanční kriminality bez výběrového řízení.

Za koho jsi nastupoval?

Radek John si podle Ivana Langera protiřečí, "Nejprve se honosí úspěchem objasněných případů a pak uvažuje o odvolání Libora Vrby. Evidentně mu nezáleží na tom, jak kdo pracuje, ale za koho nastupoval. Opravdu nechápu to kryptobolševické vidění Radka Johna, které zdědil snad už i prezident Lessy. Komunisté dělili podle třídy, nacisté podle rasy a Věci veřejné podle Langera," argumentuje pro ParlamentníListy.cz bývalý ministr vnitra.

Celý článek na ParlamentniListy.cz