Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 3°C Zataženo

Konec? Špičky policejního prezidia se chystají vzít ztečí Kubicův úřad

Konec? Špičky policejního prezidia se chystají vzít ztečí Kubicův úřad
zdroj: Mediafax

Podle všech informací se policejní prezidium chystá v úterý vzít Kubicův úřad. Do pozoru je uvedla závěrečná zpráva systemizační komise ministerstva vnitra.

Pod tíhou úspor navrhuje komise vedená bývalým policejním prezidentem Oldřichem Tomáškem mimo jiné i zcivilnění nebo úplné zrušení některých tabulek, na kterých dosud seděli policisté. Krok by měl přinést úsporu 40 milionů korun, ale vrcholový management prezidia rozhodně nepotěší.

Ministerstvo nechce zveřejnit ani jména členů komise, pravděpodobně aby nedělalo zlou krev. "Nebudeme zveřejňovat členy komise, kteří se na znění závěrečné zprávy podíleli. Mohu jen říci, že v jejím čele stál bývalý policejní prezident Oldřich Tomášek," sdělil redakci tiskový mluvčí MVČR Pavel Novák. Krok resortu držet jména v utajení je v zásadě logický, některé vysoké posty policejního prezidia totiž komise svým doporučením ruší.

Byl jsem zrušen

„Komise se domnívá, že policejní prezidium jako řídící a metodický článek je v současné ekonomické situaci policie silně naddimenzované. Komise navrhuje, aby policii řídil policejní prezident se dvěma náměstky pro SKPV a vnější službu, ekonomiku pak civilní náměstek s ekonomickým vzděláním," stojí v textu závěrečné zprávy.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.