Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Karlovy Vary zvučilo ProMoPro. Odmítám na tyto věci odpovídat, soptí Bartoška

Karlovy Vary zvučilo ProMoPro. Odmítám na tyto věci odpovídat, soptí Bartoška
zdroj: Mediafax

Firma ProMoPro, kterou šetří policie, se podílela i na zabezpečení filmového festivalu v Karlových Varech. Zainteresované strany zaujaly pozici mrtvého brouka.

Ministerstvo financí společnost ProMoPro podezřívá, že si neoprávněně ponechala 150 milionů korun. Jiní zase soudí, že jde o Kalouskovu pomstu Vondrovi za vyšetřování jeho zakázek na ministerstvu obrany.

„Odmítám na tyto věci odpovídat. Příjemné léto a nashledanou," řekl hned na úvod prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška při vyslovení slova ProMoPro a zavěsil. Zvláštní reakce na to, že jde o firmu, kterou vyšetřuje policie, a média propírají dnes a denně.

Škraloup firmy

Ministerstvo financí pod vedením Miroslava Kalouska (TOP 09) podalo trestní oznámení, v němž podezírá někdejší tým z doby českého předsednictví Evropské unie, že nese odpovědnost za sto padesáti milionovou škodu z předražené obří zakázky.

Šlo o zakázku na zajištění technických služeb na akcích spojených s českým předsednictvím Evropské unii ve výši kolem 750 milionů korun. Před třemi lety ji získala pražská firma ProMoPro, drtivou část ale svěřila subdodavateli.

Celý článek na ParlamentniListy.cz.