Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Kalousku, tady šetři. Návrhy, které uchrání lid před zdražením

Kalousku, tady šetři. Návrhy, které uchrání lid před zdražením
zdroj: Mediafax

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes dostal devět návrhů, jak snadno a rychle ušetřit státnímu rozpočtu 72 miliard korun. Nezištně mu je na celé jedné stránce poskytla MF Dnes.

Podle mediálního odborníka Martina Potůčka jde o šťouchnutí do vosího hnízda, protože si většina čtenářů v už tak hysterické atmosféře kolem zvyšování DPH řekne, že deník ví, jak na to, zatímco Kalouska a jeho lidi to nenapadlo.

Jen co vláda schválila návrh rozpočtu na příští rok, v němž už počítá s postupným zvyšováním daně z přidané hodnoty, přispěchala MF Dnes s návrhem, jak pro státní rozpočet ušetřit snadno a rychle 72 miliard, díky čemuž by nebylo nutné ke zvýšení DPH přistoupit. Vedle toho deník ještě doporučuje, aby ministři začali rychleji pracovat na zlevnění firmy jménem stát.

„Čtenáře to vytočí doběla," komentuje nápad deníku pro ParlamentníListy.cz Martin Potůček, člen prezídia Asociace českých reklamních agentur. „Vnímám to jako šťouchnutí do vosího hnízda. MF Dnes si ještě přisadila do všeobecné hysterie, která už takhle z chystaných kroků vlády panuje, třeba i díky akcím odborů, a kterou kolem sebe pozoruji," dodává ředitel HBA communications.

Čtenáře naštve, že s úsporami musí radit novináři

Celý článek na ParlamentniListy.cz