Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kalousek: Nikdy jsem s Kočí nemluvil. Ať jde někam s nahrávkami!

Kalousek: Nikdy jsem s Kočí nemluvil. Ať jde někam s nahrávkami!
zdroj: Profimedia

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) vystoupil dnes v televizi a znovu velmi důrazně popřel, že by v minulosti jednal s dnes nezařazenou poslankyní Kristýnou Kočí a cokoli jí nabízel za to, že rozvrátí poslanecký klub VV. Svého koaličního partnera dokonce označil za fízlovskou stranu a připomněl soud s faktickým šéfem partaje Vítem Bártou.

Pán státní kasy hned na úvod uvedl, že má příliš mnoho práce na to, aby se zabýval takovými záležitostmi, jako je další vnitrostranická nahrávka Věcí veřejných. A obratem dodal, že se s nezařazenou poslankyní nikdy čistě mezi čtyřma očima neviděl. Kdyby k takovému setkání snad došlo, jistě by bylo potajmu nahráno a příslušný materiál by dávno spatřil světlo světa.

Já jsem fízlovskou stranu nevolil

„Jsem si docela jist, že jsem s tou dámou nemluvil ani mezi čtyřma očima. Kdyby k tomuto osobnímu setkání došlo, bylo by zcela jistě podle přísného kodexu  VV nahráno a už by byl dávno zveřejněno,“ poznamenal ironicky ministr financí.

Dodal, že si nejmenší vládní strana musí vybrat, zda je Kristýna Kočí věrohodná, a pak je něco i na tom, že ji uplácel Vít Bárta (VV), nebo je absolutně nevěrohodná a pak ji nemohou brát vážně ani její bývalí straničtí kolegové. „Kdybych byl takový blázen, jako že jsem nebyl, tak by to podle přísného etického kodexu tato fízlovská partaj nahrála a už by to dávno zveřejnila," řekl Kalousek.

Čtěte dále: Nečas si pozval Kristýnu Kočí. Ptá se, kolik véčkařů jde proti Bártovi

„Ať si ty nahrávky vezmou a jdou, kam chtějí, mě už to vážně nebaví, já jsem s tou dámou nikdy nemluvil.“ Ministr financí ani nehodlá podávat trestní oznámení na Kočí a to právě proto, že její výroky vůbec nebere vážně. „Trestní oznámení mohu dát na někoho, koho beru vážně, a já nemůžu brát vážně ani tu dámu, ani tu stranu, za kterou byla zvolena,“ uzavřel své vystoupení nesmlouvavě Kalousek.