Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

John se jen zviditelňuje před volbami, brání se Vesecká

John se jen zviditelňuje před volbami, brání se Vesecká
zdroj: Mediafax

Ministr vnitra Radek John trvá na odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. Dokud ta prý bude ve funkci, s korupcí se v Česku nezatočí. Ať místo předvolební kampaně předloží důkazy, reaguje Vesecká.

"Otevřeným dopisem jsem ho vyzvala, aby přesně doložil, kdy státní zástupci něco zametli pod koberec nebo bránili vyšetřování," řekla Vesecká v rozhovoru pro deník.cz. Kopii dopisu prý poslala také premiérovi Petru Nečasovi a chce ho o vývoji situace i nadále informovat.

Neznalý John se jen zviditelňuje před volbami

"Pokud si ministr John vykládá vykonávání dozoru státních zástupců jako házení klacků pod nohy policii, pak jen ukazuje naprostou neznalost fungování státního zastupitelství," podotkla Vesecká s tím, že policejní vedení dostalo opakovaně dotaz na kauzy, kde měla být policie vůči státním zástupcům bezbranná. A žádné takové prý nezná, zněla odpověď.

Podle Vesecké je celé Johnovo vydírání vlády, aby ji z funkce odvolala, jen propagací jeho osoby a strany před blížícími se komunálními a senátními volbami. "Jsem zvyklá pracovat na základě faktů, takže nechť se předloží a pak ať se učiní závěr," zdůraznila.

Celý článek na ParlamentniListy.cz