Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Jestli chceš zemřít, mohl bych ti pomoci, vábil kanibal dívku

Jestli chceš zemřít, mohl bych ti pomoci, vábil kanibal dívku
zdroj: tisková zpráva

Lucie Uchnárová trpěla depresemi a podle všeho si s kanibalem Matejem Čurkem plánovala po internetu svojí smrt. Slovenská policie zajistila internetovou komunikaci mezi Čurkem a nezvěstnou dívkou, jejíž hrob policie našla podle souřadnic z Čurkova počítače.

Labilní dívka, která se už v minulosti pokusila o sebevraždu, se seznámila s Čurkem na internetu 16. srpna 2010, uvádí slovenský server SME.sk. "Jestli chceš zemřít, mohl bych ti za určitých okolností pomoci,“ vábil dívku, která z něj začala tahat veškeré podrobnosti. "Přijela bys za mnou a zašli bychom hlouběji do lesa, aby nebyly důkazy,“ pokračoval.

Tam, kde to zná

Matej Čurko odmítl přijet za Lucií do jejího města. "Okolí Sniny neznám a nedokážu si představit, že bych s sebou nesl do lesa krumpáč a lopatu, to si musím donést předem," uvedl podrobnosti server SME.sk.

Čurko dívku ujistil, že nedojde ani před a ani po její smrti k žádnému sexu. "A nebude ani žádné zohavování a podobně, nejsem sadista. Chci jen smrt, proto preferuji dušení, je při něm přímý kontakt," uklidňoval dvacetiletou dívku, která chtěla nahá skočit z nejvyšší budovy v Michalovcích už v roce 2008.

Vraždil i předtím?

Podrobnosti, které si vrah vyměnil s obětí, jsou děsivé. „Nejdřív mohu v pondělí. Přijedeš do Košic, brzo ráno kolem osmé. Nejpozději okolo deváté bys byla ´ukončená´," napsal Čurko bez emocí. "Jen doufám, že nejsi nějaký můj zachránce," projevila starost oběť. Čurko jí na důkaz poslal snímky, které měly dokazovat, že se už v minulosti vraždy dopustil.

Kanibal po smrti, policista nadále bojuje o život

Čurko byl zadržen minulé úterý v lesích u Kysaku, kam vyrazil na domluvenou schůzku s novou obětí. Na internetu předtím zveřejnil inzerát „na smrt“. Vzkaz zaujal jednoho Švýcara, který si ale myslel, že jde o žert. Pak vše nahlásil na policii. Při zásahu se strhla přestřelka, při níž Čurko a jeden ze zasahujících policistů utrpěli vážná zranění. Slovenský kanibal minulý čtvrtek zemřel, policista je stále ve vážném stavu, informuje server SME.sk.