Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Jednoduchá matematika může ušetřit pořádné peníze

Jednoduchá matematika může ušetřit pořádné peníze
zdroj: ThinkStock

Děti se vrací do školy a ačkoliv se tváříme že to tak není, často se učí znalosti, které spousta z nás zapomněla. Trojčlenku dnes ještě zvládneme všichni, ale když přijde na integrály, leckomu se udělají mžitky před očima. Není divu, v každodenním životě tuhle pokročilejší matematiku zas tak často nepotřebujete, pokud nepracujete v oboru, který by ji využíval.

Občas ale zapomínáme, že bychom i základní matematické postupy mohli využívat víc. Takže, zkuste se na chvilku vrátit zpátky do školních lavic a představte si, že jste dostali tuhle úlohu. Vaše domácnost utratí každý rok za plyn 20 tisíc korun. Jiný dodavatel by vám mohl plyn poskytnout za 15 tisíc korun. Kolik za rok ušetříte?

Ne, nebylo to těžké, ale těch 5 tisíc spousta z nás raději nechá ležet, protože o nabídce levnějšího plynu neví. Přitom stačí jediné – zajít na stránky srovnam.cz a podívat se, kdo má pro vás tu nejlepší nabídku. Tenhle internetový srovnávač po vás nechce pro srovnání nabídek žádné údaje, skrz které by vás pak obtěžoval, žádný telefon ani email. Jen zadáte město, ve kterém bydlíte, kolik měsíčně platíte či spotřebujete a za pár chvil se dozvíte, jestli pro vás některý dodavatel nemá lepší nabídku, která by vám ušetřila.

Výhody srovnam.cz spočívají i v tom, že pracuje s monitorovanými daty na českém trhu a kromě ceny pro vás zkontroluje férovost nabídky – dobu garance ceny, sankce za odstoupeni od smlouvy a nebo její automatické prodlužování. Rychle tak poznáte, kde vám bude nejvíc sedět smlouva a kdo dokáže nabídku co nejvíce přizpůsobit vašim potřebám.

Až přijde váš potomek, že jedou se školou na výlet do zahraničí, už víte, kde v rozpočtu najdete peníze na podobné výdaje…

Zdroje: