Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Je dávno po volbách. V Praze 1 ale prý ´kmotři´ ODS dodělávají práci

Je dávno po volbách. V Praze 1 ale prý ´kmotři´ ODS dodělávají práci
zdroj: tisková zpráva

Slova o očistě ODS před komunálními volbami se více než měsíc po nich ukazují jako lichá. Staré tváře destruují metropoli do poslední chvíle. Alespoň to tvrdí Viliam Buchert v komentáři pro Reflex.cz.

To bylo před komunálními volbami i po nich řečí, jak se ODS, která dvacet let vládne v Praze a většinou i v jejích městských částech, očišťuje, jak nastupují nové tváře. „Jenže staré tváře destruují metropoli do poslední chvíle. Příkladem je Praha 1," uvádí Viliam Buchert v komentáři pro Reflex.cz. Staří kmotři prý „dodělávají" svoji práci, protože nové zastupitelstvo první městské části se poprvé sejde 30. listopadu.

V té souvislosti připomíná, že v posledních týdnech vedení radnice Prahy 1 v čele s Filipem Dvořákem minimálně devětkrát změnilo nájmy na dobu určitou a mnohdy prodloužilo smlouvy až do roku 2018.

„Například i pro galerii Olgy Dvořákové, což je manželka dosluhujícího starosty. Když se někdo dobře „narodí" jako paní Dvořáková, tak mu radnice podobné prostory i zrekonstruuje za obecní peníze. Stalo se a stálo to šest až sedm miliónů," poznamenává Buchert.

Celý článek na ParlamentniListy.cz