Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Jak být sexy? Změnit název, navrhuje oranžový benjamínek

Jak být sexy? Změnit název, navrhuje oranžový benjamínek
zdroj: tisková zpráva

ČSSD se chce stát sexy stranou. Tedy stranou, která bude přitažlivá pro voliče. Sociální demokraté chtějí oslovovat mladou generaci, což se jim v posledních volbách příliš nepovedlo. Nejmladší poslanec oranžových Adam Rykala tvrdí, že sociální demokracie by se měla vrátit ke svým kořenům. A nevylučuje, že by se strana mohla i přejmenovat. Aby ji lidé nepovažovali za stranu těch, kteří chtějí žít ze sociálních dávek.

„Sociálně-demokratická strana byla vždy stranou pracujících. Stačí se podívat do historie. Proto tvrdím, že bychom se měli vrátit ke svým kořenům. Tak, aby nás lidé vnímali jako stranu tvrdě pracujících lidí. V současnosti nás bohužel mnoho lidí považuje za stranu těch, kteří by nejraději žili ze sociálních dávek a nechali se živit státem," říká pro ParlamentníListy.cz čtyřiadvacetiletý Adam Rykala.

Volili TOP jako Nike

A jde ještě dál. „Strana by klidně mohla mít ve svém jméně slovo práce. Sociálně demokratická strana práce - to by jasně říkalo, co je prioritou našich členů, voličů a sympatizantů. Za práci se přece nikdo nestydí."

To, že tolik mladých volilo pravici a zvláště TOP 09, si dovede Rykala vysvětlit. „Oni podle mého volili především značku. Tak jako někdo nosí oblečení Nike, oni volili TOP 09. Při tom podle mě nečetli ani program. Stejně tak nečetli programy ostatních stran," myslí si mladý politik, který považuje program ČSSD za velice dobrý především pro mladé lidi, kteří jsou všude v Evropě orientovaní spíše k levici.

Celý článek na ParlamentniListy.cz