Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Hasiči a policisté varují: Nebude na investice, vše bude trvat déle

Hasiči a policisté varují: Nebude na investice, vše bude trvat déle
zdroj: Mediafax

Středeční očekávaná schůze vlády přinese definitivní rozluštění v oblasti škrtů. Zatím nejhlasitějším odpůrcem se jeví ministr vnitra Radek John (VV). Plánované úspory 1,2 miliardy jsou pro resort vnitra neúnosné, jelikož dvě třetiny rozpočtu tvoří platy.

Nejvíce by se případné Kalouskovo šetření dotklo hasičů a policistů, kteří dohromady podle předběžných odhadů mají na oltář ,,škrtvlády" přinést obět miliardu korun.

Hoří, má panenko

Tisková mluvčí hasičského záchranného sboru Ivana Svitáková pro ParlamentníListy.cz uvedla, že generální ředitel společně s náměstky připravují podklady, které předloží panu ministrovi ke schválení.

Co je v podkladech a kolik se ušetří tisková mluvčí neprozradila. V rozhovoru pro ČTK však generální ředitel hasičů Miroslav Štěpán naznačil, že nemůže snižovat mzdy, jelikož na to je potřeba parlament a stejně by se jednalo jen o desítky milionů korun.

Podle Štěpána se bude muset šetřit najmě na provozních nákladech a pohonných hmotách. To by v důsledku znamenalo omezení počtu hasičské techniky, která je posílána k zásahu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz