Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hasiči posílají nášivky umírajícímu chlapci. Plní mu vánoční přání

Hasiči posílají nášivky umírajícímu chlapci. Plní mu vánoční přání
Jonathan Davis. který umírá na rakovinu, si přál k Vánocům nášivky od všech hasičských sborů ve státu New York. | zdroj: repro WHEC

Mozkový nádor zpřetrhal jednadvacetiletému Jonathanu Davisovi naděje na to, stát se hasičem. Mladík, jehož nemoc se dostala do posledního stádia, nyní alespoň požádal všechny hasičské sbory v americkém státě New York, zda by mu mohly poslat nášivku se svým logem. Jako vánoční dárek.

Jonathanovo přání není až tak skromné, jak by se mohlo na první pohled zdát – ve státě funguje 2208 požárních jednotek. Dojemný příběh umírajícího chlapce ale obletěl Spojené státy a nášivek v jeho nemocničním pokoji přibývá.

Kdyby Jonathanovi v roce 2009 nediagnostikovali agresivní nádor v mozku, mohl už dnes pokračovat v rodinné tradici hasičského povolání, tak jako jeho otec, dědeček i pradědeček. Po operaci se nějakou dobu zdálo, že se mu sen splní, jenže loni v srpnu mu lékaři objevili nový nádor.

"Tentokrát je neoperovatelný," řekl WHEC.com jeho otec Mike Davis. Poslední týdny jeho syn tráví v nemocnici na lůžku.

Protože chlapec dříve sbíral nášivky na hasičské uniformy, rozhodla se mu jeho matka dát originální vánoční dárek. Když byl na návštěvě nemocnice zástupce guvernéra státu New York Bob Duffy, požádala ho o pomoc – rozšířit mezi více lidí chlapcovo přání získat kompletní sbírku nášivek na hasičské uniformy.

Stačila malá zmínka o Jonathanově vánočním přání na politikově Twitteru a pošťáci pomalu nestíhají. "Nedivil bych se, kdyby do Vánoc získal všechny," říká s nadšením Jonathanův otec. "Bylo by to úžasné, splnil by se mu sen."

 

Zdroje:
WHEC.com