Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Hašek Paroubka nepochopil. Ten o podpoře hejtmana jen uvažuje

Hašek Paroubka nepochopil. Ten o podpoře hejtmana jen uvažuje
zdroj: tisková zpráva

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek upřesňuje na webu Vasevec.cz, jak je to s jeho podporou kandidátů na uprázdněné místo v čele strany. Tu hejtmanovi Michalu Haškovi neslíbil, jen o ní - jako o možnosti - bude uvažovat.

Kdysi tak blízcí spolupracovníci Jiří Paroubek a Michal Hašek spolu nyní komunikují spíše přes média nebo veřejnými prohlášeními. To se týká i možné podpory bývalého předsedy jednomu ze dvou nejvážnějších kandidátů. Paroubek na webu Vasevec.cz uvádí na pravou míru, jak to s jeho podporou Haška vlastně je.

„Mé vyjádření, že můžu uvažovat o podpoře M. Haška neznamená žádné definitivní vyjádření podpory, ale možnou úvahu na toto téma. Nic více a nic méně. Jsem také rád, že tímto skončí mediální spekulace na téma, že vlastně podporuji B. Sobotku. Nepodporuji nikoho z obou pánů," zdůrazňuje bývalý lídr sociálních demokratů.

Chce to víc nadhledu, vyzývá Paroubek hejtmana

Upozorňuje na to, jak by jihomoravský hejtman jeho podporu opravdu mohl získat. „Pokud by chtěl získat mou podporu, musí ještě hodně popracovat na své vizi. Ale věřím, že to pro něj není nemožné. Své připomínky k materiálu jsem zveřejnil. Zejména je pro mě nepřijatelná teze z materiálu M. Haška, který ovšem beru jen jako polotovar, o revizi sociálního státu," uvádí Paroubek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz