Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Hašek: Paroubek nebyl démon, jen mu nikdo nedokázal říct ne

Hašek: Paroubek nebyl démon, jen mu nikdo nedokázal říct ne
zdroj: tisková zpráva

Michal Hašek, jihomoravský hejtman a jeden z nejvážnějších kandidátů na předsedu ČSSD chce stranu reformovat. Podle stranických oponentů ji však táhne doprava a chce z ní vytvořit oranžovou ODS. To však Hašek striktně odmítá.

V rozhovoru, který politik poskytl serveru ParlamentíListy.cz, sděluje své názory na budoucnost strany, její směřování a úlohu na české politické scéně vysvětluje.

O muži, který chce reformovat sociální demokracii rozhodně hovoří jeho snídaně v Poslanecké sněmovně. Nedá si ovesné vločky s jogurtem, bližší mu je debrecínský párek s hořčicí a pivním rohlíkem. A hned se rozhovoří.

„Desatero nové sociální demokracie mělo vyprovokovat diskuzi ve straně, a to se podařilo. Někdo ho odsuzuje, někdo se pod něj podepsal. To byl účel. Chci hovořit v budoucnu i o dalších věcech, například o sociální a zdravotní politice. A jsem ochoten naslouchat nejrůznějším rozumným názorům," řekl ParlamentnímListům.cz Hašek.

Stěžoval jste si, že vaše Desatero Lidový dům neposlal ani čelným představitelům strany. Proč se to stalo?

Po druhé urgenci a nějaké době to nakonec poslali. Já chci věřit, že to, že s tím tak váhali, byla spíš nešťastná náhoda než nějaký úmysl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz