Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Food Story Dlouhá 14 otevřelo: Přináší do Dlouhé ulice koncept obchodu i kvalitního stravování na jednom místě

Food Story Dlouhá 14 otevřelo: Přináší do Dlouhé ulice koncept obchodu i kvalitního stravování na jednom místě
zdroj: ThinkStock

Tento týden se v Dlouhé ulici otevřel největší gurmet prostor na Praze 1, Food Story Dlouhá 14. Ve dvou patrech o celkové ploše 500 m2 nabízí zákazníkům kvalitní jídlo od snídaně po večeři, možnost nákupu potravin včetně ovoce a zeleniny i pivotéku s výběrem až 160 piv postavenou na pivním vzdělávání a gastronomii.

První patro provozovny Food Story Dlouhá 14 splňuje současný trend spojení obchodu s gastronomickým zážitkem. Zákazníci si kromě nákupu kvalitních potravin včetně ovoce a zeleniny z produkce malých zahraničních výrobců a českých farmářů mohou dát čerstvě připravené jídlo  přímo na místě, případně si pokrm nechat zabalit s sebou. K dispozici jim je bistrot s otevřenou kuchyní, který nabízí mj. pokrmy italské, španělské nebo francouzské kuchyně. Samozřejmostí jsou i snídaňová menu.  Příznivci zdravé a lehké stravy ocení první salad bar v okolí s širokým výběrem čerstvých salátů nebo unikátní mozzarella bar, do kterého speciality z mozzarelly dodává oblíbený Mozzarellart. Rychlé obědy nebo pochoutky k vínu nabízí tapas a panini bar se sortimentem delikates a čerstvých obložených baget a sendvičů. Součástí prostoru je i kavárna s výbornou italskou kávou Saquella nebo pečivem od řemeslné pekárny Krusta.

Pípa Beer Story zdroj: ThinkStock

Ve spodní části Food Story si na své přijdou především příznivci dobrého piva a pivní gastronomie. Pivotéka Pípa Beer Story patří k největším a nejlépe zásobeným podnikům svého typu v Praze. Nabídne 8 piv na čepu měnících se dle aktuální nabídky a zhruba 150 piv lahvových. Pípa se zaměřuje především na minipivovary z České republiky, nicméně dostupná jsou i piva zahraniční, konkrétně německá, belgická, ale i irská. Na čepu si nyní návštěvníci mohou vychutnat například skvělý stout O`Hara, který Pípa čepuje jako jeden z mála podniků v Praze. Hostům je v pivotéce k dispozici uznávaný pivní specialista Robert Demeter, který sestavoval pivní lístky například v restauracích Les Moules a Bruxx.

Food Story Dlouhá 14 by mělo být místo, kam si rádi zajdete kdykoli. Ať už budete chtít nakoupit na večeři, rychle ale dobře a za slušné peníze se najíst během pauzy na oběd, dát si dobrou kávu před ranní schůzkou nebo večer s přáteli vyzkoušet párování piv s jídlem a dozvědět se o pivu něco nového,“ říká ke konceptu spolumajitel sítě obchodů Food Story Jiří Konhefr.

Food Story Dlouhá 14 najdete v prostorách bývalé Tržnice Dlouhá 14, u náměstíčka, na rohu Dlouhé a Masné ulice.