Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Fischer: Raději jsem odešel ven. Dostali by mě za pár dní

Fischer: Raději jsem odešel ven. Dostali by mě za pár dní
zdroj: Mediafax

Bývalý premiér Jan Fischer ve svých pamětech, které vyjdou knižně již za několik dní, připomněl, kdo se ho snažil zlanařit pro jeho případné další působení v politice. Fischer navíc poukazuje na nekalé praktiky politických špiček.

Jan Fischer v inkriminovaných kapitolách nastiňuje, kam se mohla ubírat jeho další cesta. Vyhnanství, veřejná diskreditace, obléknutí stranického dresu, comeback na ČSÚ nebo poslechnout Zdeňka Tůmu.

I Zeman licitoval

Od politických stran dostal populární expremiér Fischer několik nabídek. "Na kandidátce mě chtěli mít sociální demokrati, Schwarzenbergova a Kalouskova TOP 09 a Strana práv občanů Miloše Zemana. Odmítl jsem je zdvořile, nicméně s rozhodností," vzpomíná na lákání politických partají Fischer.

Pro politiku používal tehdy Fischer hojně přirovnání měsíce o dvou stranách. "Jednu přivrácenou, což je péče o stát a jeho co nejlepší správa. Když to ale v běžných podmínkách chcete dělat, musíte jít do voleb s nějakou stranou a možná pro ni i dýchat, třebaže v ní leckdo dýchá spíš pro sebe. Což je ta druhá strana Měsíce, odvrácená," vysvětluje Fischer a dodává: "Do naší politiky se mi prostě před parlamentními volbami nechtělo."

Celý článek na ParlamentniListy.cz