Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Ekonom varuje Čechy: Tihle kandidáti na Hrad vás chtějí oškubat

Ekonom varuje Čechy: Tihle kandidáti na Hrad vás chtějí oškubat
zdroj: Mediafax

Podle Víta Jedličky, který je předsedou sdružení Reformy.cz a předsedou Strany Svobodných občanů v Královéhradeckém kraji, bankéřská lobby nasadila do boje o prezidentský úřad silné kandidáty. Každý z kandidátů podle něj reprezentuje silnou skupinu zájmů, jejichž společným jmenovatelem je podpora bank na úkor daňových poplatníků. Spojuje je také prý nadšení pro budování evropské federace a světové vlády.

Ekonom Jedlička v říjnu tohoto roku chystá vydání knihy Globalizmus ve světové politice a jeho sdružení Reformy.cz podobně jako Strana svobodných občanů podporují v boji o Hrad současného tajemníka prezidenta republiky Ladislava Jakla.Volba prezidenta je podle Jedličky stručně řečeno bojem o vstup do eurozóny a 700 miliard devizových rezerv České národní banky

„Pro bankéře je Česká republika zajímavá především kvůli svým vysokým devizových rezervám. Prezident totiž sám volí centrální bankéře, kteří o nich rozhodují a mohou také bránit vstupu ČR do eurozóny,“ upozorňuje Jedlička, který nenechává nit suchou na Janu Fischerovi, Janu Švejnarovi, Jiřím Dienstbierovi, Vladimíru Dlouhém, Karlu Schwarzenbergovi ani Miloši Zemanovi. Všichni podle něho nějakým způsobem reprezentují buď cizí zájmy nebo zájmy bank.