Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ringo Čech bez cenzury o poctivé Parkanové a cestě Bradáčové do...

Ringo Čech bez cenzury o poctivé Parkanové a cestě Bradáčové do...
zdroj: Mediafax

Předraženou zakázku na letouny CASA nemá na svědomí exministryně obrany Vlasta Parkanová. Když půjdou vyšetřovatelé o stupínek dolů, najdou viníky tam, myslí si bývalý poslanec, ale především hudebník, herec i spisovatel František Ringo Čech. Jasno má i o odchodu ministra Jiřího Pospíšila, který musel skončit, protože se snažil očistit justici.

Politiku sleduje František Ringo Čech neméně pozorně teď jako v letech 1996 až 1998, kdy byl poslancem Parlamentu ČR. Tam měl tehdy možnost poznat zblízka mnohé politiky, mezi nimiž byla nynější místopředsedkyně sněmovny Vlasta Parkanová nebo současný premiér Petr Nečas, s nímž zasedal ve výboru pro obranu a bezpečnost.

Na bývalou ministryni obrany Vlastu Parkanovou, kterou chce policie v případě zbavení imunity trestně stíhat za to, že nenechala vypracovat posudek na letouny CASA a spoluzavinila tak předražení zakázky o více než 650 milionů, se dívá shovívavě. „Má asi stejnou zodpovědnost, trochu větší, než měl Rosický za národní mužstvo. Má politickou zodpovědnost, ale pište si, že neukradla vůbec nic a vědomě nespáchala vůbec nic, protože je to poctivá ženská. Na ní je to přece vidět, já ji znám,“ říká pro ParlamentníListy.cz František Ringo Čech.