Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Dlouholetý novinář Petránek: Lidem je zle, tak zvolili Zemana

Dlouholetý novinář Petránek: Lidem je zle, tak zvolili Zemana
Miloš Zeman | zdroj: Mediafax

Dlouholetý komentátor, zpravodaj pro řadu zahraničních i našich médií v zahraničí – to vše je zkušený novinář Jan Petránek. V první přímé volbě prezidenta vítězství Miloše Zemana očekával, a proto ParlamentnímListům.cz vyjmenoval důvody, proč to má Česko vnímat jako dobrou zprávu.

„To, že vyhrál volbu Miloš Zeman, jsem si tipoval, protože jeho klady pro výkon té funkce byly větší než u jeho protikandidáta. Za jeden z největších považuji to, že byl dlouho mimo politiku, ale vyjadřoval se k ní a byl přitom zároveň čitelný a srozumitelný,“ shrnul úvodem Jan Petránek.

Jak připomněl, samozřejmě se ale dalo čekat, že se proti Zemanovi také sešikuje tábor lidí, kteří ho budou odmítat. „Ano, vyčítají mu aroganci a až buldozerismus, s jakým prostě do toho klání vstoupil. Paradoxně mu ale právě toto pomohlo u většiny občanů České republiky. Oni se totiž cítí být válcováni sociální situací, stavem politiky, nedůvěrou v instituce. Oni prostě dali najevo, že nyní právě takového 'buldozera', který jim pomůže ten marast odhrnout, potřebují,“ uvedl dále Petránek pro ParlamentníListy.cz.

Zdroje: