Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas

Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
zdroj: tisková zpráva

V polovině minulého roku se pan Jaroslav z jihomoravských Dolních Bojanovic vydal již po několikáté se svým kamarádem darovat krev. Vzorek krve poukázal na nízké hodnoty krvinek.

Lékařka nenechala nic náhodě a ihned jej odeslala na sérii vyšetření. Ty bohužel vyústily v závažnou onkologickou diagnózu – Hodgkinův lymfom, který postihuje lymfatickou tkáň. Od té doby pan Jaroslav dojíždí na pravidelné hospitalizace do Fakultní nemocnice v Brně, kde mu je podávána chemoterapie. 

S vážnou diagnózou se zhoršila také finanční situace. Pan Jaroslav, který společně se svou manželkou Zlatou stará o dvouletou Aničkou, musel ukončit svou živnost. „Kamarád mi doporučil, abych se obrátil na nadaci Dobrý anděl. Nadaci jsem znal, ale myslel jsem si, že pomáhá jen nemocným dětem. Později mě o možnosti pomoci informovali také v nemocnici. Po podání žádosti jsme hned následující měsíc obdrželi první příspěvek. Je to pro nás veliká pomoc i s ohledem na to, že manželka je na rodičovské dovolené. Děkujeme všem Dobrým andělům,“ říká pan Jaroslav.

Pan Jaroslav se svou rodinou v prubehu lecby_unor 2017

Rodiny s nezaopatřenými dětmi, ve kterých se rodič léčí s rakovinou, se mohou kdykoliv na nadaci Dobrý anděl obrátit a zažádat o finanční pomoc. Pravidelné příspěvky pomohou zvládnout těžkou situaci snadněji a také částečně zmírnit dopad nemoci na děti.

V dubnu pan Jaroslav podstoupí kompletní vyšetření, které by mělo prokázat, zda byla léčba úspěšná. Dobří andělé rodině budou pomáhat i určitou dobu po jejím ukončení, protože návrat do běžného života je velmi pozvolný. Náročná léčba s sebou často nese i dočasné nebo trvalé následky například v podobě omezení pohybu nebo chronické únavy. V případě pana Jaroslava, který pracoval jako truhlář 12 hodin denně, to bude zřejmě znamenat také hledání nové práce.

Nadace Dobrý anděl

85 % onkologicky nemocných rodičů, jimž pomáhají Dobří andělé, by se neobešlo bez finanční pomoci rodiny, přátel, neziskových organizací či zadlužení. Znáte rodinu, která by potřebovala pomoc? Řekněte jim o nadaci Dobrý anděl! Pomozte šířit tuto myšlenku dále, děkujeme!

Chcete se stát Dobrým andělem?

Stačí se zaregistrovat na www.dobryandel.cz a zadat platbu. I malý příspěvek pomůže. Nadace Dobrý anděl odevzdá Vaše příspěvky do posledního haléře rodinám, které zasáhla vážná nemoc. 

Zdroje: