Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Dienstbier: Praze vládnou kamarádi, na stranách nesejde

Dienstbier: Praze vládnou kamarádi, na stranách nesejde
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Senátora Jiřího Dienstbiera, otce sociálně-demokratického kandidáta na primátora, pražská koalice ODS a ČSSD nepřekvapila. Už dobrých 20 let prý na magistrátu vládne banda kamarádů, kterým na stranické příslušnosti nesejde. Od "koryt" se jim ale nechce.

"Praha je stát ve státě, to je něco úplně jiného než ostatní regiony," řekl Dienstbier pro čtvrteční Impulsy Václava Moravce. "Všechno to jsou kamarádi, co to spolu jedou deset až patnáct let, společně si rozdělují posty ve správních radách atd."

Že se tito lidé spojili i teď prý není žádné překvapení. "Když se říká, že se něco dohodlo předem, tak to nebylo z politických důvodů. Těm kamarádům je jedno, z jaké jsou strany. Dokonce to často jsou lidé, kteří nemají ani s politikou co dělat."

Jiří Dienstbier mladší byl v Praze volebním lídrem ČSSD, po volbách ho ale strana odstrčila. V pozici odpůrce koalice s ODS tak zůstal jediný. Otec mu prý s tak složitými rozhodnutími nepomáhá. "On si ke mně pro politické rady nechodí. Je to samostatný politický živočich už od deseti let, kdy při domovní prohlídce přesně věděl, který papír je nejdůležitější, a tedy že ho má čapnout a utéct," zavzpomínal Dienstbier na svou disidentskou minulost.

Celý článek na ParlamentniListy.cz