Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Další zvěsti o pádu Nečase. Kdo nahradí premiéra?

Další zvěsti o pádu Nečase. Kdo nahradí premiéra?
Petr Nečas | zdroj: Mediafax

Blíží se kongres ODS, který se má konat od 2. do 4. listopadu v Brně a v souvislosti s tím se objevují nové spekulace, kdo by případně mohl nahradit Petra Nečase v čele ODS, případně v čele vlády.

Je nutné zdůraznit, že se jedná o nepotvrzené spekulace, ale podle jedné z nich by Petra Nečase mohl v určitém případě nahradit tandem Pavel Blažek – Martin Kuba (předseda – první místopředseda).

Podle informací ParlamentníchListů.cz Kuba neusiluje o to, aby se stal předsedou ODS či premiérem, ale do vedení strany namířeno má. I oficiálně říká, že na předsedu ODS kandidovat nechce, i když k současnému vedení strany výhrady má.

Kuba i Blažek nejsou nepřáteli Klause

Potenciálním kandidátem na předsedu strany by se dle spekulací mohl stát Pavel Blažek. Redakce ParlamentníchListů.cz ho požádala, aby se k této spekulaci vyjádřil, avšak na dotaz nereagoval.

Každopádně prý platí, že Blažek i Kuba mají poměrně dobré vztahy s prezidentem Václavem Klausem, zatímco Petr Nečas již patrně s nějakou podporou prezidenta moc počítat nemůže. Podle informací ParlamentníchListů.cz totiž Nečas nedávno označil Klause za největšího nepřítele ODS.

Na druhou stranu redakce nezaregistrovala byť náznak informace, že by Martin Kuba, Pavel Blažek či sám prezident Václav Klaus byli v jakémkoli spojení s takzvanými rebely. Pokud se příběhy rebelů na straně jedné a možné změny ve vedení na straně druhé odehrávají, tak zatím paralelně. Nemusí být ale vyloučeno, že se oba příběhy protnou.

Zdroje: