Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

CZC.cz zavádí po Praze expresní dopravu robotickými vznášedly

CZC.cz zavádí po Praze expresní dopravu robotickými vznášedly
zdroj: tisková zpráva

Český prodejce počítačů a elektroniky CZC.cz zahajuje doručování zboží bezpilotními robotickými vznášedly – takzvanými drony. Odpovídá tak na poptávku svých zákazníků po co možná nejrychlejším a vysoce komfortním doručování zboží a výrazně tak redefinuje pojem „dodání v den objednávky“. Podobná služba přitom v našich končinách nemá obdoby.

ČLÁNEK BYL PUBLIKOVÁN 1. 4. - JDE O APRÍLOVÝ ŽERT.

„V očích našich zákazníků chceme být i nadále e-shopem, který nejen přináší a nabízí nové technologie, ale jako první je i sám využívá. Proto vnímáme doručování zboží drony jako velkou příležitost, která je pro nás zároveň velmi prestižní záležitostí,“ uvedl k zahájení testovacího provozu Kamil Demuth, marketingový ředitel CZC.cz.

Za expresní dopravu bezpilotním dronem zákazníci zaplatí 139 Kč, tedy jen o něco málo více než za standardní doručovací služby. V případě výškových budov si navíc mohou nechat zboží dopravit přímo na balkón. Doručení po Praze je garantováno nejen ve stejný den, ale hned do 2 hodin od objednání. Podmínkou je, aby zboží bylo dostupné skladem na jedné z pražských poboček CZC.cz a vážilo méně než 200 gramů.

Dostupnost služby se odvíjí od otevírací doby jednotlivých výdejen, přičemž poslední objednávky na dopravu dronem jsou přijímány hodinu před zavřením. Jakmile odbavený dron vyletí, bude zákazník informován SMS zprávou, ve které nalezne předpokládaný čas doručení a odkaz na video stream, který mu doslova z ptačí perspektivy umožní skrze vestavěnou kameru sledovat celou cestu až k převzetí objednávky.

Služba je provozována ve spolupráci se společností Parrot a v první fázi počítá s nasazením 20 dronů na celou Prahu. Po ukončení a vyhodnocení pilotního testování se předpokládá rozšíření této služby také na dalších 56 poboček CZC.cz po celé ČR.

Předchozí článek

KOREJSKÁ REPUBLIKA

Následující článek

JAPONSKO