Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

ČSSD počítá, jakou spoušť způsobí Paroubkův odchod

ČSSD počítá, jakou spoušť způsobí Paroubkův odchod
zdroj: Mediafax

Tomu, že Jiří Paroubek zůstanec členem ČSSD, už skoro nikdo nevěří. Na plno to však na druhou stranu žádný z šéfů strany nechce říct. A tak se zatím spíš spekuluje o tom, kolik by expředseda ČSSD odnesl hlasů.

To zatím nikdo neví, ale tříštění levice by jistě nikdo nevítal. Například místopředseda strany Jiří Dienstbier odhadl, že Paroubek může ČSSD odnést jedno až dvě procenta voličů.

Odchod Paroubka podle Dienstbiera není žádná velká hrozba. „Ale je to určitě nepříjemnost, pokud bývalý předseda strany odchází posilovat nějakou jinou konkurenční stranu," prohlásil v rozhovoru pro Instinkt Dienstbier.

Voliči ČSSD nevolí národní socialisty

„Já nevím, co říct. Jirku ze strany nikdo nevyhání a nemyslím, že by jeho odchod byl nějakým velkým zásahem do budoucnosti ČSSD. Voliči národních socialistů jsou jinou skupinou než voliči ČSSD," říká pro ParlamentníListy.cz místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Optimistou je Lubomír Zaorálek. „Přál bych si, aby Jiří nikam neodcházel a věřím, že si to ještě rozmyslí."

„Tak to je asi jediný, kdo tomu ještě věří, o odchodu Paroubka do ČSNS 2005 nemůže už snad nikdo pochybovat," ujistil ParlamentníListy.cz zdroj blízký vedení ČSSD.

Celý článek na ParlamentniListy.cz