Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Chlapec (15) zastřelil spící sestru (†16). Jen tak

Chlapec (15) zastřelil spící sestru (†16). Jen tak
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. Školní královnu krásy chlapec střelil třikrát do hlavy. Nedokáže vysvětlit, proč to udělal. Sourozenci se nikdy neprali ani nehádali. U soudu vrah vzlykal, píše Daily Mail.

Patnáctiletý Colton Harvey z Arkansasu zastřelil svou sestru Candace, když poklidně spala. Jejich rodiče z vesnice, kde žijí, odjeli do 40 kilometrů vzdáleného města na nákup, on vzal z kůlny flintu, přiložil hlaveň sestře k hlavě a třikrát vystřelil.

K vraždě se přiznal, ale nikomu nedokázal vysvětlit, proč vlastně sestru zabil. Podle stanice 5News rodiče i sousedé řekli vyšetřovatelům, že se sourozenci nijak zvlášť nehádali a neměli spolu žádné podstatné neshody. "Neexistovaly žádné varovné signály, že se tohle stane. Žádné bitky, hádky, třenice, nic,“ uvedl obhájce David Gibbons.

U soudu Harvey vzlykal a třásl se. Když nad ním soudce William Pearson vynesl rozsudek, matka dětí Erica (40) omdlela. Dostal 45 let a o snížení trestu buude smět požádat nejdříve po 12 letech. Otázka, proč vzal do ruky zbraň a Candace zastřelil, zůstává nadále nezodpovězená. "Nikdy neřekl nic, co by se dalo považovat za jasný motiv,“ uvedl Gibbons.