Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Britský princ Harry se chystá do lednice, aby se tam připravil na mráz

Britský princ Harry se chystá do lednice, aby se tam připravil na mráz
zdroj: Profimedia

Princ Harry stráví tento měsíc 24 hodin v chladné komoře. Bude se tam připravovat na 340 kilometrů dlouhý závod přes Antarktidu. Informuje o tom dnešní vydání The Times.

Harry se připojí ke čtyřem britským závodníkům s amputovanými končetinami, kteří budou závodit v listopadovém závodě Walking with the Wounded (Chůze se zraněním) v extrémních podmínkách Antarktidy, kde teploty dosahují až -60 stupňů Celsia. Před touto událostí v září podstoupí 24 hodinový nácvik ve městě Nuneaton v hrabství Warwickshire, kde budou pobývat v komoře, která se používá k testování vozidel a  dokáže uměle vytvořit teplotu až -40 stupňů a také simulovat arktické podmínky se sněhem a větrem o rychlosti až 200 kilometrů za hodinu.

Mluvčí zvádou Walkin with the Wounded k tomu uvedl: "Je to dosti tvrdé. Na jižním pólu bude ještě větší zima, ale tohle je nejnižší teplota, jakou máme k dispozici ve Spojeném království."

Potvrzena však prý zatím nebyla jedna věc, a sice jak při této zkoušce, která začíná 16. září, budou členové týmu vykonávat potřebu. "Nejspíš tam bude v rohu kbelík," řekl k tomu mluvčí. "Ale možná je necháme venku. To se ještě nerozhodlo." 

Zdroje: