Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Bondgirl Tanya Robertsová z Vyhlídky na vraždu zemřela na následky infekce

Bondgirl Tanya Robertsová z Vyhlídky na vraždu zemřela na následky infekce
Roger Moore a Tanya Robertsová ve snímku Vyhlídka na vraždu z roku 1985 | zdroj: Profimedia

Ve věku 65 let zemřela na následky infekce americká herečka Tanya Robertsová, která byla jednou z partnerek filmového Jamese Bonda. Příčinou úmrtí je podle hereččina agenta a dlouholetého přítele Mikea Pingela infekce močových cest, která způsobila otravu krve.

Robertsová byla přijata na losangeleskou kliniku 24. prosince, když ve svém kalifornském domě zkolabovala po procházce se psem. Herečka zemřela v pondělí večer jen o několik hodin později, než ji Pingel nedopatřením prohlásil za mrtvou ve chvíli, kdy ještě ležela v kritickém stavu v nemocnici.

Ve filmové branži herečka strávila 30 let, předtím se věnovala modelingu. Její původní jméno je Victoria Leighová Blumová. Po natočení několika televizních seriálů přišla její nejslavnější role v bondovce Vyhlídka na vraždu z roku 1985. Ztvárnila v ní geoložku Stacey Suttonovou. Pro jejího filmového partnera Rogera Moora to byla poslední příležitost zahrát si agenta 007. Do šedesátky mu tehdy chyběly dva roky.

Robertsová pak měla další úspěch v seriálu Zlatá sedmdesátá, avšak ve čtvrté sérii náhle ukončila natáčení, aby se mohla věnovat nemocnému manželovi. K seriálu se vrátila po manželově smrti. Na televizních obrazovkách se naposledy objevila roku 2005 v seriálu Barbershop.

Zdroje: