Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Bendl má pravdu. Jsem zlý a mučím ho kružítkem, směje se Rath

Bendl má pravdu. Jsem zlý a mučím ho kružítkem, směje se Rath
zdroj: Mediafax

Bývalý středočeský hejtman Petr Bendl se ani v nejnovějším rozhovoru pro MF Dnes nedokázal oprostit od antipatie vůči svému nástupci Davidu Rathovi a prohlásil o něm, že je zlý člověk, který škodí kraji. Politik ČSSD to ironicky glosoval, že má Bendl pravdu.

Rivalita hraničící až s nenávistí panuje mezi bývalým středočeským hejtmanem Petrem Bendlem a Davidem Rathem, který vládne kraji od roku 2008.

„Vždy jsem razil heslo, aby člověk v politice nebyl osobní a spory řešil věcně. No a u pana Ratha tohle neumím. V jeho případě jsem udělal výjimku, která potvrzuje pravidlo," přiznal Bendl v rozhovoru Přímo k věci s Barborou Tachecí pro MF Dnes.

A že to bude s jeho averzí vůči politickému konkurentovi hodně vážné, potvrdil tím, že se opakovaně vytasil s osobními útoky. „Je to zlý člověk. Jsem přesvědčen, že natolik škodí kraji, je tak sebestředný. Řadu věcí pohřbil, spoustu lidí otrávil, na krajském úřadu téměř nemůžete promluvit, všichni se bojí. Přitáhl destrukci a zlou vůli," vychrlil ze sebe Bendl, jak Ratha vidí on.

Celý článek na ParlamentniListy.cz