Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 15°C Oblačno

Bém nedokáže vysvětlit, kde vzal na nové auto. Chystá žalobu na bulvár

Bém nedokáže vysvětlit, kde vzal na nové auto. Chystá žalobu na bulvár
zdroj: Profimedia

Někdejší pražský primátor Pavel Bém podal trestní oznámení na deník Blesk. Pořádně ho totiž rozžhavil článek z minulého týdne, který autor nazval „Kde vzal Bém na nové auto“. Podle Béma jsou ale informace v článku nepravdivé a celá věc jej tak může poškodit u občanů. Soudí tak, že se deník mohl dopustit trestného činu pomluvy.

Ve středu 3. července referoval deník Blesk své čtenáře o tom, že si Pavel Bém, někdejší primátor Prahy, koupil terénní vůz Volkwagen Touareg za milion 140 tisíc od jedné z libereckých firem. Jenže nemůže prý doložit, kde na tento nákup vzal peníze.

„Šetřílek, lhář, nebo kouzelník s čísly? Poslanec Pavel Bém si koupil auto za více než milion korun. Pokud ale sečteme všechny jeho příjmy, nemohl si na ně vydělat,“ napsal Blesk na začátek článku. Nad tato slova ještě ukotvil podtitulek: "Když koťátko rozbije prasátko..."

Deník dále referoval o tom, že si Bém jako řadový poslanec loni vydělal 780 tisíc hrubého a podle přiznání si bokem přivydělal dalších 152 tisíc korun. Rozebíral proto to, kde na auto Bém vzal. Podle deníku mu mohl údajně finančně pomoci jeho kamarád Roman Janoušek. Tomu dle deníku dohazoval Bém kdysi „různé kšeftíky“.

Zdroje: